Rovaniemi 2016 -festivaali houkutteli ihmisiä eri puolilta maata

Rovaniemi 2016 -festivaali toi musiikin ystävät yhteen juhlimaan ja nauttimaan mahtavasta tunnelmasta ja upeista pohjoisen maisemista. Toivottavasti sinäkin olit yksi onnekkaista, jotka olivat mukana tapahtumassa. Festarit kuin festarit ovat mahtava tapa tavata muita musiikin ystäviä, sukeltaa mukaan upeaan tunnelmaan sekä antaa musiikin hivellä korvia. Rovaniemi 2016 -festarit ovat kuitenkin enemmän kuin festarit niiden ainutlaatuisen ympäristön ja tavanomaisesta poikkeavan miljöön vuoksi. Tapahtumaa ei ole turhaan markkinoitu maailman pohjoisimpina rock-festarina. Napapiirin tunnelma, pohjoisen valoisa yö ja ilmasto antavat aivan omanlaisensa tunnelman festareille. Rovaniemi Rockin vetovoimaisuudesta kertoo se, että suomalaiset ympäri maata saapuvat paikalle juhlimaan. Harva asia saa eteläsuomalaisia suuntaamaan kohti pohjoista kesäloman parhaimpina hetkinä. Tapahtuma koetaan niin ikimuistoiseksi, että sinne tullaan uudelleen ja uudelleen vuodesta toiseen. Ja miksi ei tultaisi, hyvä musiikki ja hyvät bileet vetävät aina yleisöä.

Rovaniemi Rock syntyi vuonna 2005

Rovaniemi Rock Festival on järjestetty Rovaniemellä ensimmäisen kerran vuonna 2005. Jo silloin se keräsi suuren joukon rock-musiikin ystäviä pohjoiseen juhlimaan ja nauttimaan Suomen parhaasta rockista. Koska kokemukset tapahtumasta olivat erinomaiset, tapahtuma järjestettiin tietysti uudelleen myös seuraavana vuonna eli 2006. Myös tuolloin festareilla rokkasivat sen hetken kovimmat nimet kuten The 69 Eyes, Teräsbetoni, Tiktak, Uniklubi, Apulanta, Negative, Maija Vilkkumaa ja Antti Tuisku. Toki nämä nimet vetäisivät katsomot täyteen myös nykyisin - voidaan siis monilta osin puhua suomalaisen rockmusiikin kestotähdistä. Festarit olivat kolmipäiväiset, joten juhlijoille riitti temmellettävää yhtä yötä pidemmäksi. Vuonna 2007 tapahtumaa ei yleisön pettymykseksi järjestetty, mutta jo vuonna, eli 2008, alkoi taas tapahtua ja festarit järjestettiin jälleen. Tapahtuman nimi muutettiin samalla SimeRockiksi. Rovaniemi 2016 -festarit todistivat, että perinne elää vahvana, ja tapahtumalla on vankka kannattajajoukko edelleen. Monen mielestä Rovaniemi 2016 -festarit olivatkin yksi vuoden parhaista bileistä.

Yksi Rovaniemen kiistaton vetonaula on napapiirin läheisyys. Napapiiri ei osu muualla keskelle kaupunkia, joten halutessaan ylittää rajan, joutuu matkaamaan huomattavasti hankalimpiin ympäristöihin. Napapiirin ylitys on monelle tärkeä kokemus, joka muistetaan aina, ja siksi ihmiset tulevat Rovaniemelle, jossa haave on toteutettavissa. Toki alueelta löytyy monia muitakin nähtävyyksiä ja kiehtovaa koettavaa. Moni Rovaniemi 2016 -festarin kävijä yhdisti reissuunsa myös ulkoilua Lapin upeassa luonnossa. Ympäristö on etenkin monelle eteläsuomalaiselle eksoottinen ja pysähdyttävä. Se tuo vaihtelua kaupunkielämään ja saa ymmärtämään, miten erilaisia maisemia Suomesta löytyy. Ja pohjoisen maisemat eivät taatusti häviä tässä kilpailussa, vaikkapa saaristolle tai Keski-Suomen järville, jotka nekin ovat hurmaavia ja ainutlaatuisia kohteita.

Rovaniemelle on hyvät liikenneyhteydet

Rovaniemi 2016 -festarit keräsivät yleisöä joka puolelta maata, ja toki myös ulkomailta. Ne, jotka eivät paikalle saapuneet vetoavat usein etäisyyteen. On totta, että matka vaikkapa Helsingistä tai muualta Etelä-Suomesta Rovaniemelle on kartasta katsoen pitkä. Moni kuitenkin unohtaa, että kulkuyhteydet joka puolelta Suomea ovat erinomaiset. Rovaniemi on kaupunki, johon turistit matkustavat etenkin sesonkiaikoina joka puolelta maailmaa. Aasialaisia turisteja tulisi niin paljon, että tila mökeistä ja hotelleista loppuu hyvin nopeasti, sillä jokainen haluaa päästä tutustumaan joulupukin kylään ja joulupukkiin itseensä. Ja kuten tiedetään, tämä yksi maailman suosituimmista ja tunnetuimmista hahmoista asuu juuri Rovaniemellä. Tästä syystä matkustaminen eri puolilta Suomea on tehty helpoksi. Paikalle voi saapua nopeimmin lentämällä, sillä aivan kaupungin kupeessa sijaitsee korkeatasoinen lentokenttä. Tietysti myös raiteet ulottuvat pohjoiseen ja yksi suosittu tapa matkata etelästä pohjoiseen on yöjuna, josta voi varata itselleen makuuvaunupaikan.