Rovaniemen festarit vanhuksille ja nuoremmille

Myös Lapissa pääsee kesäaikaan juhlimaan festareilla useampaankin kertaan. Tarjontaa löytyy eri musiikkityyleissä lähes laidasta laitaan painopisteen ollessa kuitenkin rockissa. Rovaniemi festarit tuovat paikkakunnalle Suomen huippunimet ja yleisöä niin Rovaniemeltä, ympäristöstä kuin kauempaakin Suomesta. Rovaniemen pohjoinen sijainti ja kesäajan valoisat yöt luovat festareille aivan omanlaisensa tunnelman, jota ei eteläisemmästä Suomesta löydy. Maailman pohjoisimmaksi rockfestivaaliksi kutsutulla Rovaniemi Rockfestivalilla, joka nykyään tunnetaan nimellä Simerock, on jo pitkät yli 10 vuoden perinteet tuoda Lapin läänin pääkaupunkiin pitkä rivi nimekkäitä esiintyjiä. Yleisömenestys on ollut viime vuosina taattu noin 25.000 kävijän juhliessa festareilla. Kysytyt esiintyjät, festarin pohjoinen sijainti ja onnistuneet järjestelyt takaavat kaikille kävijöille mieleenpainuvan festarielämyksen.

Huippusuositut artistit festarien vetonauloina

Rovaniemi festarit tarjoaa kuulijoilleen kattavan valikoiman kysytyimpien esiintyjien keikkoja, joten pohjoisesta ei tarvitse lähteä kauemmas kuuntelemaan suosikkiartistejaan. Pitkä esiintyjälista tarjoaa jokaiselle jotakin nuorimmista kuulijoista konkareihin ja "vanhuksiin", mitä sillä sitten tarkoitetaankaan, kun nuorimpien mielestä yli kolmekymppiset saattavat jo vaikuttaa aivan ikälopuilta. Mukana ovat niin pohjoisemman Suomen tähdet Rovaniemen oma poika Antti Tuisku etunenässä kuin muutkin suosituimmat kotimaiset esiintyjät, vai miltä kuulostaa esimerkiksi JVG, Robin, Sanni, Haloo Helsinki, Mikael Gabriel ja Vesala kaikki samoilla festareilla. Sekä lisäksi lukuisa joukko muita suosittuja ja nousevan polven tähtiä. Pohjoisen valoisat yöt ja hyvä musiikki hyvässä seurassa kuunneltuna tekevät näistä bileistä ainutlaatuisen kokemuksen.

Pohjoinen sijainti asettaa haasteensa festareille pääsemiseksi. Huolellisella suunnittelulla paikalle matkustaminen onnistuu kuitenkin helposti joko junalla, bussilla, lentäen tai autolla. Helsingistä Rovaniemelle lentävät Norwegian ja Finnair, joilla on usein hyviä tarjouksia tuolle välille. Kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja pitää silmänsä auki. Myös VR tarjoaa usein edullisia lippuja ja pitkänmatkan bussilinjojen hintoja kannattaa myös tarkkailla, etenkin jos on tulossa muilta paikkakunnilta kuin Helsingistä tai junaradan varrelta. Rovaniemi festarit eivät jää näkemättä puuttuvien kuljetusyhteyksien takia. Festivaalin pitopaikka Ounaspaviljonki kaupungin keskustan kupeessa on myös helposti saavutettavissa vaikka kävellen. Ilmojen haltijan suosiessa alueella pääsee myös pulahtamaan virkistävään Ounasjokeen hikisen festaripäivän lomassa. Maailman pohjoisimman festarin eksotiikkaa parhaimmillaan.

Useampia erilaisia lipputyyppejä

Kannattaa miettiä ajoissa minkälaisia palveluita odottaa festareilla, koska Rovaniemi festarit myydään yleensä aina loppuun eikä portilta saa välttämättä enää lainkaan lippuja. Voit hankkia yhden tai kahden päivän ikärajattoman aluelipun festareille, jos et kaipaa kovasti baaripalveluita ja haluat bailata pääasiassa nuoremmanpuoleisten festarikävijöiden joukossa. Mikäli mukavuudenhalu voittaa tai ikää on ehtinyt kertyä jo hieman reilummin, voi festareiden VIP-passi olla sinulle se parempi vaihtoehto. VIP-alueella on oma baari sekä käymälätilat, näin festarivierailu sujuu astetta mukavammin. Koko VIP-alue on anniskelualuetta, joten siellä ikärajana on 18 vuotta. VIP-passin voit hankkia yhden tai kahden päivän ajaksi, VIP-passeja on kahta erilaista tyyppiä. Super VIP-passi sisältää myös herkullisen buffet-ruokailun kerran päivässä.