Festarit herättävät Rovaniemen eloon

Kesällä Rovaniemi herää henkiin, ja kaupungin keskusta täyttyy kesästä nauttivista ihmisistä. Rovaniemi rock festival on koko kaupungille kesän kohokohta, sillä silloin kaupunki on täynnä elämää ja meininkiä. Festivaalilava täyttyy sekä kotimaisista että kansainvälisistä suosituista artisteista, joita festarikansa pääsee fiilistelemään. Rovaniemi rock festival on upea tapahtuma, olipa sää sitten mikä tahansa. Festivaalit ovat maailman pohjoisin rockfestivaali, mikä on jo sinänsä hyvä syy matkustaa festareille kauempaakin. Etelä-Suomesta tulevat juhlijat pääsevät kokemaan Rovaniemellä Lapin kesän parhaimmat puolet. Lapissa nyt vaan on sitä jotain taikaa, jota ei Helsingin kaduilta löydy. Pohjoisen yötön yö tekee festivaaleista unohtumattoman elämyksen, kun festivaalikansa juhlii pitkälle aamuyöhön. Aurinko ei laske missään vaiheessa, vaan vieraat saavat nauttia koko festariviikonlopun valoisuudesta. Kukapa haluaisi mennä aikaisin nukkumaan, kun lavalla soittaa lempiartisti ja aurinko paistaa vielä täydeltä terältä.

Festivaalit Rovaniemen katukuvassa

Rovaniemi rock festival ei näy pelkästään festivaalialueen sisäpuolella. Festivaalien aikaan koko kaupunki saa uudenlaista eloa, ja ravintolat ja kuppilat täyttyvät paikallisista juhlijoista sekä turisteista. Koko kaupunki valmistautuu festivaaleihin lisäämällä työvoimaa suosituimmissa ravintoloissa, sillä kävijöitä riittää jonoksi asti. Rovaniemi rock festival onkin tärkeä tapahtuma kaupungille ja sen yrityksille taloudellisessa mielessä. Suomen kesäfestarit saavat ihmiset liikkeelle ja ottamaan kaiken irti Suomen lyhyestä kesästä. Rovaniemellä riittää turisteja ympäri vuoden, mutta rock-festivaalit aiheuttavat yhden vuoden isoimmista turistipiikeistä kaupunkiin. Festivaalit näkyvät katukuvassa erityisesti iloisina kaveriporukoina, jotka ovat juhlatuulella ja kulkevat hymy naamalla. Ennen festarialueelle menoa moni käy lounaalla jossain keskustan ravintoloista ja ehkä myös nauttii pari kylmää tuopillista kesäterassilla. Maha täynnä ja iloisella mielellä kelpaa lähteä kohti festarialuetta, jossa hyvät artistit odottavat juhlijoita kaiken muun viihteen ohella. Myös festarialueelta löytyy hyvä valikoima ruokaa ja juomaa, jos ja kun nälkä ja jano yllättävät.

Rock-festivaalien ympärille on järjestetty myös monenlaista muuta viihdettä aina vauvasta vaariin. Rovaniemi rock festival haluaa olla koko perheen festivaali ja tekee siksi yhteistyötä useiden tapahtumajärjestäjien kanssa. Tapahtumia ja huvituksia löytyy festivaalialueen lisäksi ympäri kaupunkia koko viikonlopun ajan. Monilla ravintoloilla on festivaalien aikaan erikoistarjouksia, joita festarikävijöiden kannattaa hyödyntää. Kaupungilla näkee harvoin yhtä paljon iloisia ihmisiä kuin festivaalien aikaan. Ne todellakin tuovat vipinää Rovaniemelle ja kruunaavat monelle Lapin lyhyen mutta upean kesän. Festarien aikaan koko Rovaniemi rokkaa kirjaimellisesti. Festivaaliviikonlopun jälkeen moni palaa kesälomilta takaisin arkeen ja töihin. Festareilta riittää kuitenkin onneksi muisteltavaa vielä kylminä talvikuukausinakin, ja seuraavan kesän festarien odotus kolkuttaa jo syksyllä monen mielessä.

 

Rovaniemi rock festivalin tarjonta

Rovaniemi rock festival tarjoaa kävijöilleen sen hetken suosituimmat kotimaiset ja kansainväliset artistit. Artistit valitaan tarkkaan ja kiinnitetään jo edellisenä vuonna, jotta festareiden laatu voidaan taata. Artistitoiveiden suhteen kuunnellaan kansaa, ja täten esiintymään päätyvät vain parhaat. Festivaalit haluavat luonnollisesti tukea erityisesti paikallisia artisteja, joten voit olla varma, että tulet näkemään Antti Tuiskun lavalla esittämässä uusimpia hittejään. Rock-festivaalit ovat ylpeydenaihe myös pohjoisesta kotoisin oleville artisteille, jotka haluavat viihdyttää erityisesti kotiseutunsa väkeä. Festivaaliohjelma alkaa joka päivä iltapäivällä ja jatkuu myöhään yöhön asti. Festivaalin huipentuma on lauantai-iltana, kun pääartisti astuu lavalle ja räjäyttää koko potin. Artistit on valittu miellyttämään erityisesti nuoria festarikävijöitä, mutta esiintyjien joukosta löytyy myös koko perheen suosikkeja. Festivaaleilla turvallisuuteen ja viihtyvyyteen kiinnitetään erityistä huomiota, sillä festarivieraiden joukossa on päiväsaikaan myös paljon lapsiperheitä. Tule sinäkin Rovaniemelle ja koe kesän upeimmat rockfestivaalit Lapin yöttömässä yössä!